thank you Janome

Jisses vilken sommar. Tror faktiskt vi aldrig tidigare prickat in semester med så fint väder och timing. Det har bland annat inneburit att vi ätit de flesta måltiderna utomhus i över en månad och jag har haft lyxen att använda köksbordet till arbetsyta för sömnad, mönster och tygklipp. Min vän och arbetshäst symaskinen har nog funnits i familjen i fem år nu och den är fortfarande minst lika älskad och välfungerande. Ångrar verkligen inte bytet från Husqvarna till Janome. Otroligt prisvärt och pålitligt! Hörde i sybutiken att det skall komma en svensk variant a la Project Runway på TV i höst. Tror den skulle heta "hela Sverige syr". Gissa om den är för mig! Räknar väl inte precis med att jag kommer att hinna lika mycket när jobbet och vardagen är igång igen (men det har varit fantastiskt att få hänge sig åt att förverkliga några av idéerna som jag samlat på mig under förra året) så då kan det ju vara välkommet med ny inspiration framför TV-soffan.

Bomullsjersey med ganska låg elasticitet. 1 meter räckte ner till halva låret i tajt modell, men jag har inte fållat ännu. Behöver tänka ut nåt snitsigt för jag har inte tyg så det räcker med utskuren avslutning eller volang, tycker nog inte att mudd passar så bra i vilket fall just här..

Bomullsjersey med ganska låg elasticitet. 1 meter räckte ner till halva låret i tajt modell, men jag har inte fållat ännu. Behöver tänka ut nåt snitsigt för jag har inte tyg så det räcker med utskuren avslutning eller volang, tycker nog inte att mudd passar så bra i vilket fall just här..

Klänningen ovan är ett mönster från Kwik Sew som jag petat en del med för att få till passformen. Är egentligen det en top, men jag ville se hur långt metern räckte och det var varmt ute, klänningsväder liksom...

Ännu en kofta av lite Stoff och Stil-tyg jag syndade i rea-hörnan. Blivit väldigt förtjust i "french fleece", sån där sweatshirt som är ganska stadig, men lite finare och tunnare med öglebaksida. Väldigt användbart!!

Ännu en kofta av lite Stoff och Stil-tyg jag syndade i rea-hörnan. Blivit väldigt förtjust i "french fleece", sån där sweatshirt som är ganska stadig, men lite finare och tunnare med öglebaksida. Väldigt användbart!!

Sista bilden blir på en nyss avslutad top/blus i ett lite origami-liknande mönster som jag tror kommer att bli storfavorit. Älskar modellen och hur tyget faller i plagget. Avskydde att klippa till tyget. Efter tvätt drog det sig i alla riktningar, var nära att ge upp många gånger, fula ord i massor. 

Både mönster och tyg kommer från Stoff och Stil 

Både mönster och tyg kommer från Stoff och Stil 

I förra veckan fick jag en glad överraskning från Craftsy med en videokurs som uppmuntran för att jag gillade deras företag och använde mig av deras kurser.. Vilken present! Ett koncept som jag redan gillar och som ger mig möjligheten att hemifrån lära mig mer om favorithobbiesarna, som dessutom ger mig en extra kurs gratis!!! Wow. Smart och sympatiskt. De plockade något från min önskelista och gav mig, på köpet fick de en än mer lojal kund ;-) Här lider man inte brist på kunskapsområden att utforska precis. 

Kommande helg blir det firande av bröllopsdagen. Skall få barnpassning och ta en tur med kameran till Hovs Hallar där vi gifte oss, käka god middag tillsammans och gotta oss i minnen från bröllopet som nu ligger sju år bakåt i tiden. Skall bli gött!