Squarespace here we are

Nu äntligen flyttar jag över mig själv till min nya plats. Guud så skönt. Skall från nu vara lättare att blogga och lägga upp nya bilder, men framförallt slipper jag fastna i uppjusteringar "bakom kulisserna" (inte jag som kan programmera och om detta krävs för att ligga i fas är jag snabbt förpassad till att kalla in blåljusbilen, så att säga). 

Under denna varma härliga sommar har jag fotograferat galet mycket. Väldigt roligt att kunna dela ett intresse med maken så som det har blivit. Vi har lite olika stil och fokus, men njuter av olika ljus och nya idéer som dyker upp på vägen. Under våren har dessutom filmfotografering kommit upp på agendan - alltså analoga kameror. Plötsligt kunde min kamera från gymnasiet få nytt liv! Gillar det mekaniska och enkla i att vrida på en ratt och justera bländare manuellt. Fast när det handlar om barn i rörelse har jag ingen chans hinna fokusera, digitalfoto har sin egen plats. Just nu testar jag Fujifilm och jämför med Nikon. Upptäckt att jag inte gillar att hudtonerna blir fläckiga i Nikon, åtminstone i den kameran jag har...

Förutom oändligt antal badturer till olika stränder och påhälsningar hos släkt och vänner har jag ägnat symaskinen extra uppmärksamhet. Jag klarar ändå inte att vistas hela dagen i solen, och barnen har velat pyssla med sina projekt (mestadels Minecraft och Lego Marvel Super Heroes, jag erkänner). Härligt. Det låg ju massvis med tyger och mönster och ropade på mig. Enda nackdelen är min låga hastighet. Syendet tar tid även om jag slarvar, blir max 1-2 plagg per dag även om jag anstränger mig. Speciellt om det skall ritas och klippas pappersmönster för varje nytt plagg, samt kräver många provningar av inblandade objekt (som måste jagas). Men en hel del nytt välkomnas i garderoberna och det gör gott. Åtminsone jag hade växt ur en hel del som bor där;-)

Testade mönster från senaste Ottobre design. Funderar på att lämna volangkanten råå. Tyget är från Stoff och Stil-rean, säkert kostat mig hela 25:-

Testade mönster från senaste Ottobre design. Funderar på att lämna volangkanten råå. Tyget är från Stoff och Stil-rean, säkert kostat mig hela 25:-

Gårdagens projekt blev koftan ovan. Testade mitt nyinförskaffade symaskinsbord som sägs vara ergonomiskt och smart att använda om man syr mycket. Får väl se vad jag tycker, men det kändes lovande. Undersökte också olika sömmar för att se vad som blev snyggast på min maskin. Kanta stickade tyger är INTE favoriten. Sablar vad pilligt det är. Gr.