Överraskningen

Lördag kväll och ungarna har fått sin godispåse. Lugnet lägger sig för en stund. Puh. Det är utmattande att vara sex år, kanske än mer utmattande att vara förälder till en sexåring?

Idag blir det ett inlägg om hur det kan se ut när jag har skapardag:

Ganska nyligen var jag och Jeanette på besök i hennes kamrats kök. Tidigt på morgonen var det, och vår kund var pirrig. Inte särskilt konstigt egentligen, eftersom planen var att dagen skulle börja som ett dop i kyrkan och sluta som ett bröllop. Two in one, alltså. Hur skulle gästerna ta det? Som ganska nybliven mamma är man inte heller direkt fenomenalt utvilad och fokus är förflyttat till en ny familjemedlem. Hur avspänd kan man egentligen bli på sin bröllopsdag? Väskor öppnas upp och ut väller flaskor, burkar och plattor. Spatel att blanda med, hårrullarna sätts på uppvärvmning. Extentions eller inte? Kaffekoppar och vatten, krämfoundation i varm ton, fixering, shading, dusting. Det är en liten procedur. Spolarna får svalna i håret medan makeupen tar form. 

Lillen är lugn och spenderar tid med pappa eller i sin stol på golvet medan vi fixar och donar. Hårspray i lager, klämmor och blommor, slöjan testas på plats. Klänningen som snart skall fram ur påsen beundras, ingen normal människa kan väl låta bli att gurgla en söt bebis nu och då? 

Jeanette Wallner är förresten en kollega i makeup-yrket, även hon utbildad på Makeupstudion. Oavsett vilken kurs eller årgång blir det ofta ett kul event i sig att träffa kurskamrater. Så även denna gång. Vi har ju en hel del gemensamt; grundprinciper och hygien känns igen, och man kan utbyta tricks eller åsikter om till exempel nyaste skuggorna (beundrade hennes skimmerpalett och skrev genast upp den på önskelistan hemma). Kul med sällskap, kul att träffa andra som också finner njutning i bra penslar, färgpigment, mjuka lockar och puderpuffar! Och inte minst får man sig en rejäl dos endorfiner på att det är en väldigt speciell dag. Det skapas minnen i 190 för resten av livet! Tack Erika!