Trötta ögon?

Ojoj, det kan nog vara dags att rota fram mina glasögon från skoltiden, tvingades jag erkänna. Plötsligt går jag runt här hemma med bågar på nästippen å ser ut som en nyfiken bibliotekarie, i alla fall om man frågar min man. Senaste året har det nog varit mer huvudvärk generellt, men i röran av virus, spända axlar och mycket stickning samt dålig träningsfrekvens är det inte så lätt att reda i vad som är vad. Skumt ändå att saker jag tidigare tyckt varit klara (tror jag) fått varierande grad av luddighet i kanten. Exempelvis digitalsiffrorna på ugnen från TV-soffan. Hm. Skall bara palla mig iväg till en optiker, så att jag kan uppdatera glasögonen till 2000-tals-modell också;-)

Just nu kan man plocka bär och frukt i trädgården igen. Så lyxigt, massa gratis mat som bara finns där för oss. Dessutom väldigt trevligt att titta på.

Just nu kan man plocka bär och frukt i trädgården igen. Så lyxigt, massa gratis mat som bara finns där för oss. Dessutom väldigt trevligt att titta på.

Förra helgen var jag på Me&I-träff och kunde som vanligt inte låta bli att beställa till mig själv. Gillar verkligen deras vuxenkläder. Något plagg per säsong har inneburit att jag numera har en del tröjor och jeans som funkar i min nuvarande storlek. Och eftersom kvaliteten och modellerna är så bra, håller de länge och jag kan använda dem för att rita egna mönstermodeller då och då. Det lite uppdatering i gympagarderoben i söndags dessutom, behövdes skor. Snacka om att expediten gapade när jag nämnde att jag slog till på samma gång som barnen eftersom de gamla innegympaskorna var ca 10 år gamla! Hehe. Hon trodde nog inte det fanns sådana människor. 

mönster på gång och en ny bh-modell till kaffet

mönster på gång och en ny bh-modell till kaffet

Förutom planering och förberedelser för hårträffar och bröllop i höst måste man ju utveckla sömnaden också. "Mamma, den här modellen är verkligen, verkligen väldigt skön och snygg". Det var morgonens kommentar om ett klädesplagg, somliga har lärt sig preciiiis hur man skall säga. I alla fall så hade jag tänkt utveckla underklädeskunskaperna med mönster till träningstoppar och variation på BH-mönster som har bra passform, och som skall bli mina go-to-modeller när det snabb behövs något nytt. Undrar om glasögonen verkligen hjälper mot rynkan i pannan när jag hela tiden håller på att skrynkla till hjärnan med projekt i 3D?

Första prototypen, ser fram emot provningen. Känns lovande! Lyckades få några rester tyg att räcka med lite skarvar mitt bak. Tror inte det märks, tyget är så mjukt så det skaver knappast..

Första prototypen, ser fram emot provningen. Känns lovande! Lyckades få några rester tyg att räcka med lite skarvar mitt bak. Tror inte det märks, tyget är så mjukt så det skaver knappast..

Det var lite av varje på skaparfronten det. Och så håller jag på med en kofta som stickas från ärm till ärm av bomull-lin. Blev inte bra mått på midjemudden, så nu har jag repat upp för tredje gången och börjat om igen. Bilder kommer så småningom.