liten sminkutvärdering

Gjorde en beställning från Kicks runt jul-nyår och fick hem ett spännande paket med grejer jag var nyfiken på!  Fick ett bra tillfälle att testa när vi fotograferade i helgen - Studio Sculpt från MAC. Skulle vara trevligt täckande och i bra färgskala och jag har länge behövt en riktigt ljus. Valet föll på NC15. Resultatet ses nedan på bilden av Nina. Fick tyvärr inte den finish jag hoppades på. Kanske valde jag fel primer under, kanske skulle jag ha lagt på med pensel i stället för svamp. Upplevde den i alla fall aningen kakig/pudrig. Inte heller en självklar konsistens om man har torr hy. Hm. Ska prova en gång till på annat vis å fundera. Kanske jämföra med Makeupstudions ljusaste "Linen", deras mineralfoundation i flytande form. Är inte så förtjust i Makeup Stores foundation, letar nog hellre upp något utländskt märke. Tycker inte att puderfoundation funkar super på torr hy, inte lika snyggt när man börjar få lite linjer.. nu blev det mycket åsikter. Hehe. 

Snygga Nina med utslaget hår...

Snygga Nina med utslaget hår...

I paketet låg även Anastasia Dipbrow pomade (dark brown) och Anastasia Brow Powder Duo. Hört så fantastiskt mycket om detta märke, men tycker nog det varit värt investeringen hittills. Färgen på skuggan är sådär gråbrun som den behöver vara för att inte se konstig ut, och den sitter bättre än de andra skuggorna jag testat. Helt klart min nya vardagsfavorit, kommer säkert att hålla i 10 år till dessutom. Pomade-en var lättapplicerad och funkade bra till lite skarpare sminkningar, blir mer 40-50-60-talsbryn för nån som har så ljusa hårstrå som jag, mer festkvälls-stilen. Satt hela dagen-festen trots regn och blåst ute och supersvettigt på dansgolvet mot slutet. Ett bra val det också. Kommer nog att vilja köpa den för ljusa bryn med, definitivt användbart till brudsminkningarna i sommar!

foundation