Det bidde en fjärilstunika

Minst sagt lite ojämnt flöde i bloggen, men det är nog en ganska bra avspegling av hur det är "live" hehe. Fick fotograferat mitt sömnadsprojekt denna veckan innan det försvann. Verkade ha blivit en fullträff, för plagget vandrade snabbt från symaskinen till innehavarens dagliga outfit (och till tvätthögen..)

fjärilstunika

Stoff och stil hade börjat sälja småbitar av tryckt jersey och jag norpade en bit sist jag var där. Använde lite stadigare sweatshirt-tyg till baksidan och klippte på känn efter en annan tröja vi hade hemma. Slarvade med halsöppningen, orkade inte mäta efter huvudet, vilket resulterade i att hålet blev för litet. Ha. Där fick jag för att jag gjorde lite för hög skärning och inte tänkte på att det blåa tyget har väääldigt lite stretchandel. Löste det genom att klippa rakt ner i tunikan en liten bit å kanta. Funkade faktiskt riktigt bra som extra detalj även om den inte var planerad. Så kan det vara;-)