koltrasten blev småbarnsförälder

Idag är det sådär odefinierbart vädermässigt. Var egentligen sugen på strålande vår som det var igår kväll, men så blev det ju inte. Mina fotoidéer får därför vänta, eftersom de kräver lite mer ljus. Njuter ändå av att ha ett par skisser i huvudet som jag tänker förverkliga som ett experiment bara för att det är kul. Maken och jag har en annan lite tanke som vi spånar på tillsammans och som kanske kan bli något större på sikt. Spännande och litet läskigt när man försöker ta sina känslor och impulser till en ny nivå. På det kreativa planet har vi nog "safeat" rätt mycket hittills, hehe. Sitter nu inomhus å försöker konstruera mönster av mina snygga nya sweatpants från me&I. Det är lite plågsamt, för jag är inte så haj på den där mer komplicerade typen av mönster med många småbitar (med olika trådriktning) åt flera håll. Ändå kan jag inte låta bli. Som ett utmanande 3D-pussel. Tog en liten paus med datorn för att den rynkade pannan skulle få vila. Fast jag skulle verkligen vilja ha fler coola brallor att välja på, så jag ger mig nog inte riktigt ännu.

Utanför i vår trädgård springer dessa dagar herr och fru koltrast ikapp efter maskarna. Det ser verkligt svettigt ut, å de har ett speciellt läte när de letar på gräsmattan. 1-2 maskar i näbben verkar få plats innan det levereras till boet å sen hämtas det nytt. Möjligen en lite badstund i vår skottkärra då och då, men annars pausar de först när solen går ner. Lite som att ha en 1,5-åring tycker jag. Inte mycket man satt ner då. Tillbringade en fantastisk kväll "på stan" igår kväll med mycket tjejsnack då en kär vän skulle firas. Väldigt välgörande för själen. Såklart en hel del jobb-snack, och mycket barn-familjtjatter, livet i största allmänhet. Var är jag nu, vart vill jag sen. Vilka drömmar finns där inne på vänt medan livet utanför går i 190. Vad händer om jag inte gör något mer än det jag gör just nu - skulle jag vara missnöjd eller nöjd med mitt liv vid 70 då? Blir påmind om att jag själv har lite större barn och numera har lyxen att inte bara fantisera om en hobby. Den finns där för att stanna nu. Jag skulle nog inte kunnat föreställa mig för något år sedan att jag skulle vara där jag är nu. Förresten - slutar man vara småbarnsfamilj när barnen lämnar dagis eller vad är egentligen definitionen? Trots att barnen är det bästa som finns är jag mycket tveksam till om jag skulle reda ut flera år till med vaknätter å missnöjda bebisskrik just nu. Men lite bebisdoft att snusa på och ett pärlande småbarnsskratt eller gurgel. Ett glatt ansikte som förtjust beskriver för första gången vad det ser och nyss lärt sig.. Det skulle jag klara!

Visar en bild som jag inte tror kommit upp innan. Den är från en fotosession vi gjorde hemma, Sofia Joakim och jag. Naturligt, nästan osminkat var tanken...

Visar en bild som jag inte tror kommit upp innan. Den är från en fotosession vi gjorde hemma, Sofia Joakim och jag. Naturligt, nästan osminkat var tanken...

Här har vi Mange som käkade lite påskmiddag med oss. 

Här har vi Mange som käkade lite påskmiddag med oss. 

En bild på fotografen i svartvitt!

En bild på fotografen i svartvitt!