nya människor

För något år sedan hittade jag en fotograf som just flyttat ner till Malmö och som jag tyckte verkade både driftig och duktig. Det hanns med en kort bildsession en blåsig kväll i hamnområdet och det var sådär kallt som det bara blir i skåne ni vet. Baksätet på bilen fick agera sminkstudio för att så länge det gick undvika "köldskador" och gåshud. Även proffsiga modeller kan ju råka ut för sånt. Och det är bra om de vågar samarbeta mer än en gång. Hehe. 

Olivia fotograferad av Marcus Grip

Olivia fotograferad av Marcus Grip

Lite otur för mig att det inte tog så lång tid innan Marcus, som fotografen hette, träffade kärleken och skulle flytta till Berlin. Attans. Men man vet ju aldrig vart livet tar en. Å han är väl värd massa framgång! Så nu njuter jag lite smått hemifrån soffan av att se hans bilder dyka upp i mängder av kul sammanhang. Och kanske vindarna blåser hemåt längre fram, vem vet;-) För den nyfikne är http://www.marcusgrip.com väl värt ett besök! Kolla speciellt in resorna!!

ett grustag i västra hamnen och en jeansväst..

ett grustag i västra hamnen och en jeansväst..

 

Nu till slut har jag i alla fall kommit så långt att jag fixat fram bilderna. Tjoho! Och eftersom det är många fina ville jag visa mer än en enstaka i portfolion. Då blir det blogginlägg!

Olivia i en öppning mellan husen där det inte blåste, foto Marcus Grip

Olivia i en öppning mellan husen där det inte blåste, foto Marcus Grip

Det här med skärpedjup och en bra modell asså. Woaw. Olivia kan.

Det här med skärpedjup och en bra modell asså. Woaw. Olivia kan.

Spirituellt tema

Det blir så många liknande bilder från en fotografering och man kan omöjligt visa allt. Här kommer lite blandat från när Jenny och jag träffades första gången.

Vi hade pratat om att göra något ett tag och det var uppenbart för oss båda att temat måste vara lite åt fri kvinna med en stark närhet till naturen och en spirituell anknytning. Hänger väl ihop med att vi båda gjort resa var för sig i livet och trampar ny mark. Vi båda lägger stor tonvikt vid att lyssna inåt och inte trampa i andras fotspår av slentrian. Spännande. För stylingen och för mig som gillar att tillverka saker gled ju "native indian" in lite där. Å så visste vi ju inte var vädret skulle landa. Skulle det ens vara uppehåll och hanterbar väderlek för utefoto? Slutade med lite av både och. 

gräs

Passande nog har vi en mosse i närheten av där vi bor och eftersom mycket torrt och gult i avmätt färgskala faktiskt påminner lite om prärien ville jag använda mig av detta.

Frihet å att dansa i känslan, borde alla vuxna göra ibland, inte bara barn!

Frihet å att dansa i känslan, borde alla vuxna göra ibland, inte bara barn!

vackra Jenny

vackra Jenny

Det var ju rätt kallt.  Det där med yoga och orientaliskt kändes passande för studiofoto. Tyvärr hann jag inte finlira med ljussättningen så bilderna blev svårbearbetade i efterhand. Men jag hade ju bestämt mig för flödande ljus bakifrån. Hm. Kameran har rätt svårt att hitta fokus i för mycket motljus och jag hann inte flytta lamporna.. Man lär sig något nytt varje gång:-)

en fantasibearbetning för att följa den spirituella tanken och dölja att jag inte var riktigt nöjd med ljuset, haha..

en fantasibearbetning för att följa den spirituella tanken och dölja att jag inte var riktigt nöjd med ljuset, haha..

yogagirl

yogagirl

drömmig dans i svartvitt

drömmig dans i svartvitt

en till
naturbild
fjäderskrud

Full fjäderdräkt här. Vad skulle man göra utan panduro outlet och allt pyssel alltså. Eftersom det inte fanns någon fransprydd skinnklänning i närheten fick det bli en fin filt som Jenny hade med sig att svepa runt axlarna. Funkade fint ju! 

Young intercoiffure Sweden

Får ju passa på att skryta lite om min fotografkompis Mikael Leijon. Både duktig OCH mycket trevlig. Hej Micke ;-), som du vet tycker jag du e guld! Det har verkligen blivit många utvecklande roliga kunskaper och bilder tack vare honom. 

I höstas var jag med och sminkade för en hårkollektion tillsammans med makeupartistelever från Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund. Mikael Leijon var fotograf å det var på en söndag med fantastiskt fint väder. Solen värmde så att man nästan blev lite svettig. Tyvärr minns jag inte namnet på de enskilda modellerna så om ni ser detta, förlåt, hör av er och berätta!

I vilket fall duktiga kreativa talanger som visar vad de kan i ett proffsigt sammanhang. Go Foundation Guillaume, go Young Intercoiffure!!

här kommer beskrivningen av temat: 

REVIVE:
vår första fotokollektion för Fondation Guillaume.
Inspirationen och namnet - som betyder återuppliva - är upplockat från 70-talet. Kollektionen fokuserar på hårets texturer och utstrålar en sportig attityd som för tankarna till årets varmare säsong. Vi låter håren skimra i varma pasteller, där ljusa och mörka toner får fluga in i varandra. 

foto: mikael Leijon
Hår: Young intercoiffure Sweden.

busbj�rn
parbild
n�rbildrufsat
lockigt burr
Anna
litet vildare
lillamytofs

Visst är det ett snyggt jobb! Nedan lite länkar där det står mer om frisörsamfunden, showen, visningen i Stockholm..

http://www.hairmagazine.se/artiklar/frisorshower-frisorkurser/foundation-guillaumes-revive-visning/#ad-image-0

http://www.intercoiffure.se/svhome.asp

vinterpromenad

lite småprat på vägen

lite småprat på vägen

Att ta sig ut en ledig dag innebär i princip ALLTID ett motstånd i den här familjen. Däremot kan det njutas när man väl kommit över på andra sidan. Det är bara det att man måste ta sig ur soffan, ta på sig kläääder, leta upp vantar å mössa. Åååååh.., puh, mamma måste vi?? Varföööör?

En som just trillat på en hård sten å slagit benet. Vilar nu själen under en buske som blev en koja

En som just trillat på en hård sten å slagit benet. Vilar nu själen under en buske som blev en koja

Idag är första dagen på länge som jag är ledig för kreativt jobb. Som tur är hade jag inget uppdrag inbokat, verkar ha dragit på mig något virus och låg golvad igår kväll. Behöver mycket vila känner jag, även om huvudet bankar lite mindre just för stunden. 

mannen med den stora kameran

mannen med den stora kameran

Kanske blir det ut i trädgården med en rulle hönsnät för att bygga stommen till en kjol jag tänker testa. Snodde grannens utkastade julgran å slaktade i veckan för att ha lite byggmaterial. Spännande om det funkar. Fortsättning följer, troligen bildbevis också om jag får till nåt presentabelt.

let´s pose for a second

let´s pose for a second

långa vinterskuggor